Hitta trädgårdsinspiration på resan

Drömmer du om en vacker och lummig trädgård? Då bör du hålla ögonen öppna när du är ute och reser. Parker och trädgårdar utomlands kan ge inspiration till din egen trädgård. Här hittar du de bästa tipsen.

Köp fröer online

Du behöver inte köpa med dig exotiska växter från dina resor. Istället kan du enkelt beställa fröer och lökar hos Florea som är en webbutik för dig som gillar odling. Här hittar du en mängd olika fröer om du vill odla blommor, grönsaker eller örter. På Floreas hemsida finns det även en praktisk och hjälpsam odlingsskola med artiklar med tips, råd och massor av inspiration inom odling. Perfekt för dig som vill komma igång och odla hemma i trädgården!

Res runt i världen för inspiration

Tycker du att det är svårt att hitta inspiration hemma i Sverige? Se dig om runt om i världen. Kanske vill du resa till några av världens vackraste trädgårdar, exempelvis Giardino di Boboli i Florens, för att få idéer till din trädgård. Om du vill odla tulpaner och blomsterlökar rekommenderar vi en resa till Holland där du kan besöka Keukenhof som är världens största blomsterlökspark med över 4,5 miljoner tulpaner och 100 olika sorter.

Om det är för dyrt att resa eller om du vill leva mer klimatsmart, kan du spana in Instagrams flöde för att få idéer. Du kan börja med att kika på Instagrams lista med världens mest fotograferade trädgårdar där Kew Gardens i London toppar listan. Här hittar du 50 000 olika växter samt världens äldsta växt.