Undvik stress på resan

Att resa är både spännande och stressigt. Det är mycket som ska planeras och packas inför resan. Att ta tåget istället för taxi är ofta en god idé om du vill undvika köer och förseningar. Vad är viktigt att ta med sig och när ska man vara på Arlanda egentligen? Läs vidare för att ta del av våra bästa tips för att minska stressen på resan.

Ta tåget till flygplatsen

Det bästa transportmedlet till flygplatsen är tåg, framför allt snabbtåg som Arlanda express. Tågen går ofta och avgångarna följer nästan alltid tidtabellen till punkt och pricka. Du kan enkelt köpa biljetter online, vilket gör att du sparar tid på perrongen. Restiden mellan Arlanda flygplats och Stockholms centralstation är endast 18 minuter med Arlanda express. Det är betydligt snabbare än med bil eller buss. Dessutom slipper du oroa dig för köer och andra problem längs vägen.

Kom i god tid

Det är bra att vara på flygplatsen i god tid innan flyget går, men inte för tidigt. Det är rekommenderat att vara på flygplatsen 2-3 timmar innan avgång. Bagageincheckningen öppnar sällan tidigare än så och därför är det onödigt att komma tidigare än tre timmar innan. Ibland är det för mycket folk på flygplatsen och då släpps endast resenärer med mindre än tre timmar till avgång in.

Packa rätt & lätt

Det är viktigt att packa rätt inför resan, men se till att inte packa för mycket. Om du reser med endast handbagage behöver du inte oroa dig för långa incheckningsköer på flygplatsen. Du kan checka in online och gå direkt till gaten.