Bila runt i Europa under sommaren

Snart dags för flera veckors sommarsemester med hela familjen och slut på idéer om var ni ska semestra? Varför inte satsa på en klassisk roadtrip i Europa? Att bila runt under ett par veckor kan vara en glädje för hela familjen, stora som små och skapa minnen för livet!

Rätt bil för en lång mysig resa

Det finns mycket att tänka på innan man ger sig iväg på sin resa. Chansen finns att ni kommer spendera en hel del tid i bilen och då är det viktigt att åka i en bil som är bekväm, praktiskt, bensinsnål men som ändå ger känslan att ni glider runt i lyx. Allt detta erbjuder Kia bilar som går att hitta i olika storlekar som passar just er familjs behov!

Kia är en sydkoreansk biltillverkare som nu ingår i Hyundai Motor Group. De lanserade sin första bil 1974 men grundades redan 1944 och från början tillverkades cykeldelar. Företaget har sedan växt och 2007 startades första fabriken i Europa. Kia är kända för att ha just låga brukskostnader och vara väldigt prisvärda både vid nybilspris och andrahandsvärde. När ni ändå ska upptäcka mycket nytt runt om i Europa, varför inte satsa på en KIA Sportage? En fyrhjulsdriven elbil med automat. Oavsett vad du föredrar för sorts funktioner i en bil så har Kia något för dig.

Spännande länder att besöka

Även om man är borta i flera veckor så är det bra att planera sin resa. Det finns så mycket att se och så många länder att besöka. För bilälskare så är det ett givet val att få köra på Autobahn och Tyskland har i övrigt mycket att erbjuda i form av både natur, storstad, mat och kultur. Varför inte sedan fortsätta ned genom Österrike och prova deras bakverk och choklad medan du tittar ut över de snöklädda bergstopparna innan det är dags att fortsätta mot varma Italien. Njut av pasta och cappuccino och utmana barnen till att lista ut hur tornet i Pisa kan luta innan ni svänger bort mot Venedig och byter ut bilen mot en gondol för en stund och njuter av en vacker solnedgång. Varför inte se Eiffeltornet härnäst genom att fortsätta mot Frankrike. Glöm inte att inte smula ned för mycket i bilen när ni äter de goda baguetterna och prova om ni kan lura i barnen lite goda escargots från det kända franska köket. Eller ta fram kartan, blunda och peka och åk dit för att göra resan till ett äkta äventyr. I en Kia-bil är ni trygga och säkra var ni än hamnar. Trevlig resa!