Bli mer miljömedveten i hemmet

Jag älskar att det har blivit så trendigt att vara miljömedveten. För bara några år sedan var detta något som ytterst få människor brydde sig om, men idag källsorterar nästan varenda kotte. Man åker till återvinningscentraler, återbrukar ting i hemmet, handlar second hand och minskar matsvinnet genom att tänka igenom veckans måltider långt i förväg. Jag älskar det!

Dock vet jag med mig att jag skulle behöva bli lite mer miljömedveten jag också. I dagsläget gör jag redan ett flertal saker för att värna om miljön, men man har alltid utrymme för förbättring, eller hur? Jag hittade en riktigt bra lista på nätet med de enklaste och mest simpla knep som man kan använda sig av. Hur bra som helst!

  • Ta cykeln till jobbet istället för att köra bil
  • Använd vattenkokare för att koka upp vatten vid matlagning
  • Dra ur laddare ut kontakterna och stäng av tv:n helt när du går och lägger dig
  • Minska på köttkonsumtionen och ät vegetariskt lite oftare
  • Se till att du har rätt temperatur i kyl (+5) och frys (-18)
  • Sätt bara på tvättmaskinen när den är helt full och undvik sköljmedel