Hemester

Längtar du liksom många andra efter att lämna den gråa vardagen och ligga på en strand med turkost vatten att blicka ut över? Du är inte ensam. Efter de solfattiga månaderna under slutet av 2020 stod sol högst upp på många människors önskelista. För att trolla bort de där mörka ”längtar efter semester” ringarna under ögonen finns Verso super eye serum att använda redan idag. Just nu finns det begränsningar kring resande, vilka bör följas, men det hindrar en inte från att drömma om den där totalt kravlösa tillvaron där man bara njuter av sol, värme, god mat och kulturupplevelser.

Aktuellt med hemester i år

I år lär hemester bli aktuellt för många. Är du en av dem som varit lite dåliga på att semestra i Sverige och som behöver tips på hur du bäst får semestern att kännas som just semester? Om du vill ha tips på fina platser att besöka i Sverige så läs vidare!

Mariefred – en gemytlig liten stad med ståtligt slott

Mariefred är en liten gemytlig stad som bjuder på små kullerstensgator och butiker med fint hantverk och närproducerade råvaror. Om man kan ta sig runt smidigt är det att rekommendera då Mariefred bjuder på en fantastisk natur och man kan se många fina hus uppförda tidigt på 1900-talet. I Mariefred ligger dessutom det mycket pampiga och ståtliga Gripsholms slott. Det går bra att besöka insidan av slottet om man betalar entréavgift. Att gå in på Gripsholms slott är att gå in i mer än hundraårig historia, där några av Sveriges mest betydelsefulla händelser ägt rum. Gripsholms slott ligger precis beläget vid vattnet och med en glasskiosk intill – perfekt utflykt en vacker sommardag, även för de små och nyfikna!

Trosa – småstad med rikt fiskeliv och vacker natur

Trosa bjuder på riktig småstadskänsla blandat med rikt fiskeliv och landsbygd, vad mer kan man önska sig? Här finns även en stor och välskött golfbana om man vill putta innan man ger sig i väg in till den lilla staden omgiven av kanal och vatten. Ett tips är att besöka deras lokala second hand butiker och blomsteraffären som ligger strax innan Trosa, precis när du kommer in via E4:an. I Trosa kan man gå länge och titta på alla vackra hus längs vattnet och det finns goda fiskemöjligheter. Kolla dock upp om du behöver fiskekort, på vissa ställen runtomkring Trosa krävs det inte fiskekort men på andra kan det behövas.

Om du är i Trosa så är det ett måste att besöka restaurangen Fina Fisken som bjuder på fantastisk mat i lika fantastisk miljö. Priserna på maten varierar men ligger i medel och högre prisnivå men är väl värt varenda slant. Ta det lugnt efter en dag av utflykter och avnjut ett glas vin på deras fina terrass, blickandes ut över vatten och vackra byggnader!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.