Köpa hus på resan – tips!

Har du precis varit på resa utomlands och blivit helt förälskad i området eller har du åkt på resa specifikt för att köpa en bostad? Att köpa hus eller lägenheter utomlands är idag väldigt vanligt. Till att börja med är det en bra investering som kan generera i goda intäkter vid en försäljning, men det är också ett utmärkt sätt att fly de trista och långa vintermånaderna som Sverige har.

Det kanske vanligaste för svenskar är att man köper hus i länder som är snarlika Sverige, men som erbjuder ett varmare och behagligare klimat. Exempel på sådana länder är bland annat Spanien som är en storfavorit, men också Grekland, Italien och Turkiet. Här är priserna mycket lägre än hemma i Sverige och det finns både hus och lägenheter att välja mellan. Den här texten riktar sig till dig som är intresserad av att köpa bostad i ett annat land och vill ha smarta tips på vägen!

Bästa tipsen för bostadsköp utomlands

1. Gör research

Har du redan sett en bostad till salu som du har fallit för är det lätt att agera utan att tänka efter, men det är viktigt att göra mycket research innan du bestämmer dig för att åka på en visningsresa. Titta på prisbilden och läs på ordentligt om området. Hur ser kommunikationen ut och hur är kulturen? Vilka regler och lagar gäller?

2. Ta hjälp av en nätmäklare

Till att börja med är det viktigt att du är realistisk med dina förväntningar. Du kommer troligtvis inte hitta en bostad som har precis allt du söker, men dina viktigaste prioriteringar bör du inte rubba på. Har du svårt att söka på egen hand rekommenderar vi att du tar hjälp av en duktig nätmäklare. Hos Boneo kan du hitta mängder med fina bostäder till salu utomlands, men du kan också titta på kommande försäljning i Stockholm och andra områden i Sverige.

3. Ha koll på avgifter och köpskatter

När du gör din budgetkalkyl behöver du se till att vara så detaljerad som möjligt. Ett vanligt misstag är att man glömmer att räkna med de tillkommande kostnader ett bostadsköp kan ha i ett annat land. Tittar vi t.ex. på Portugal, Frankrike och Spanien kommer du få betala 10-15 % extra på grund av köpskatter och dylikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.