Längtar till renoveringen

För bara några år sedan köpte jag och min man en sommarstuga ute i skärgården. Eftersom stugorna här ute är ganska så dyra så valde vi att köpa ett riktigt renoveringsprojekt. Visst kommer det att bli en hel del slit, men det finns också en mycket stor charm bakom det hela. Nu har vi möjlighet att skapa vårt alldeles egna drömhus och detta med hjälp av våra egna händer.

Då jag har varit med och renoverat tillsammans med mina föräldrar tidigare har jag fått lära mig en hel del som jag kommer ta med mig även den här gången. Ja, tyvärr har sommarstugan stått ett tag och vi har ännu inte kommit igång. Vädret har inte varit det bästa och jobb och vardag har kommit emellan så många gånger. Till våren planerar vi dock att sätta igång och den här gången har jag en riktigt bra renoveringsplan!

Planering är A och O

För att lyckas med en renovering behöver du se till att vara noga med planeringen. Det går helt enkelt inte att slarva. I din lista bör du se till att få med så mycket som möjligt, så att den verkligen blir detaljerad. Jag har själv valt att ha med kostnader och budget, vilket material vi kommer att behöva, vilka tillbehör och verktyg som behövs, vem som ska göra vad och när varje arbetsmoment ska vara slutfört. Naturligtvis har vi också ett slutdatum för hela projektet och förhoppningsvis kommer vi att ro det i hamn till dess!