Mina bästa resetips

Jag har alltid varit en person som gillar att vara i det egna hemmet. Jag går inte ut och festar mycket, spenderar inte speciellt mycket tid med vänner och går inte heller på shoppingturer dagarna i ända. Nej, jag gillar helt enkelt att vara hemma, åtminstone när jag är här i Sverige. Det jag däremot älskar att göra är att resa utomlands. På något sätt är det som att jag blir en helt annan människa. Jag blir äventyrslysten till max och vill uppleva så många olika saker som möjligt, inte minst traditioner, mat och kulturer.

Om jag fick välja skulle jag resa flera gånger varje år, men på grund av ekonomin har jag fått hålla mig till en resa om året. När jag hör mig för med vänner och bekanta så har jag ändå uppfattat det som att jag reser väldigt mycket, så jag får väl anse mig lyckligt lottad trots allt.

Det finns många saker som jag har lärt mig genom mina resor. Vissa saker har jag sökt upp information om innan, t.ex. genom att använda resemagasin eller bloggar från andra resenärer som har besökt samma platser. Dock har jag också fått lära mig mycket på egen hand och nu vill jag därför dela med mig av mina bästa resetips!

Boka i god tid – eller sista minuten

Att resa är dyrt i de allra flesta fall och vill man försöka resa så mycket som möjligt kan det vara en god idé att försöka hitta billiga resor. Jag rekommenderar att du bokar väldigt långt i förväg, t.ex. att du bokar sommarresan redan under hösten året innan, men du kan också tjäna mycket pengar på att boka så tätt inpå avresedagen som möjligt. Sista minuten resor kan du hitta hos de allra flesta flygbolag och resebolag.

Lägg fram allting dagen innan

Då talar jag naturligtvis inte om resväskan som du ska ha med dig och alla ting, utan alla papper, pass eller formulär som du kommer behöva ha med dig. Själv brukar jag använda mig av en bra plastflicka och lägga alla papper i den ordning som de kommer att användas, t.ex. flygbiljetter först, pass därefter m.m. Se till att ha allting klart dagen innan avresa så behöver du inte oroa dig för att ha glömt något.

Res under lågsäsong

På nätet kan du hitta mängder med guider som vägleder dig när du vill boka en så billig resa som möjligt. Ett av de vanligaste förslagen brukar då vara att du ska resa under lågsäsong. Jag håller helt klart med, men att resa under lågsäsong kommer också med andra fördelar. Du kommer t.ex. att slippa trängsel på hotellområdet, på stranden, i butiker och på restaurangerna. Är du ute efter nattliv och fest? Ja, då kanske högsäsong är mer din melodi.