Så bokar du billiga resor

Det finns få saker som jag älskar lika mycket som när man lyckas hitta riktigt bra och grymma resor till extremt låga priser. Det ger inte bara mig, utan människor överlag, möjlighet att resa så mycket mer. När man reser har man möjlighet att upptäcka så mycket nytt och det är kanske det som jag älskar mest.

Det finns många saker som du kan göra och många knep att ta till om du vill hitta en så billig resa som möjligt. Här nedan har jag listat ett flertal alternativ som du kan använda dig av. Observera att ditt val av resa och dina önskemål på bekvämlighet kommer att vara avgörande faktorer för hur mycket du kan spara in med hjälp av tipsen.

Så får du resan billigare

Boka under lågsäsong – Vill du spara pengar så ska du verkligen hålla dig borta från högsäsonger. Högsäsong är för många under sommaren och främst under sommarlovet, men egentligen är alla lov något som du bör undvika i den mån du kan. Res således när ingen annan gör det.

Använd lågpriskalender – Med hjälp av en lågpriskalender kan du snabbt och enkelt se vilka datum som det kommer vara absolut billigast att resa, boka hotell eller göra båda på en och samma gång. Lågpriskalendrar kan du hitta på hotellens egna sidor så väl som hos resebolag.

Rabattkoder och erbjudanden – Vill du komma undan billigt måste du vara beredd att kämpa lite för det. De billiga resorna kommer inte bara att knacka på din dörr. Leta upp rabattkoder på nätet och kolla om du kan hitta några specifika erbjudanden som du kan använda dig av. Det kan t.ex. handla om ICAs rabatt på resor från resebolaget Ving.

Jämför innan du väljer – Du har säkerligen fått höra ett flertal gånger i livet att det är viktigt att jämföra saker och ting innan du betalar. Detsamma gäller för resor! Vill du inte göra jämförandet själv kan du med fördel använda dig av opartiska jämförelsesajter. Det finns många sidor som snabbt låter dig sortera mellan de olika hotellen, flygen och bolagen för att kunna hitta en resa som är så billig som möjligt. Se dock till att kontrollera vad som kommer att ingå i priset. Ibland kan innehållet variera beroende på bokningssajt.