Så får du råd med drömresan

Tänk att få vandra ut efter en kritvit strand eller att få ge sig ner för offpisten i pudersnö. Det finns många intressanta resmål att upptäcka och massor med äventyr i både Sverige och omvärlden som det är värt att satsa på. Enda problemet med att resa är att det kostar. Men det finns många sätt att ta till för att få råd med drömresan. Eller resorna.

Komma iväg på drömresan nu

Först och främst ska du se över din ekonomi och se var pengarna tar vägen. Hur många latte på stan blir det i månaden? Genom att ha koll på dina pengar kan du lättare spara ihop till din resa. Ofta har vi mer pengar än vi tror, bara vi verkligen tar kontroll över ekonomin. Men ibland kan vi bara behöva komma iväg, få slappna av och se något nytt. Investera i familj, äventyr eller vila. I så fall bör du först se över hur mycket du kan spara ihop, om inte annat som handkassa. Det är härligt att kunna sitta på en restaurang en vacker kväll och se ut över Medelhavet och äta gott. Eller att ha råd att ta en dykkurs när du är i Thailand. Du kan också låna pengar för att få komma iväg nu på en gång och må bra. Gör sedan en plan över hur du snabbt ska betala tillbaka lånet. Du kan läsa mer om hur du tar hand om din ekonomi på Expowera.se.

Planera din resa

Med god planering kan du uppleva många äventyr. Förutom att låna lite pengar för att verkligen få uppleva ditt drömäventyr, så är det smart att börja planera resan i tid. Om du alltid har drömt om att åka transsibiriska järnvägen, cruisa Hurtigrutten eller bila genom Europa ska du först bara bestämma dig för att uppfylla drömmen. Besluta sedan vilket år som du ska genomföra resan, gärna inom ett till två år. Så att det verkligen blir av. Tänk igenom vad du verkligen vill göra på din resa, som att åka båt i en canyon, dyka med hajar, äta på en exklusiv restaurang i en skyskrapa i Shanghai eller köra cab på Sicilien. Sedan börjar du lägga undan pengar varje månad.

Jobba under resan

Ett annat sätt att kunna göra en längre resa eller få förverkliga en dröm är genom att jobba medan du reser. Om du driver eget företag kan du ofta kombinera jobb och resor, även om ditt företag inte är ett ”skrivbordsföretag”. Eftersom du är boss kan du ändå schemalägga ditt arbete så att du kan komma iväg. Men även om du har en fast anställning kan du ibland kombinera resa och jobb. Samtala med din chef och se om det är möjligt att du kan samla ”datoruppgifter” och dylika arbeten för en tid. Så kan du lika gärna sitta utomlands som hemma på kontoret och göra dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.