Saker du inte får glömma att packa inför resan

Inför en resa är det viktigt att du packar med dig rätt saker. Framförallt sånt du behöver på en daglig basis och sådant du inte kan köpa nytt om du skulle glömma att packa ner det. En del saker kanske inte ens finns tillgängligt på din destination och då kan det blir riktigt jobbigt. Därför är det bättre att packa lite för mycket, när det kommer till sånt du inte kan klara dig utan, just för att vara på den säkra sidan. Då kan du dessutom njuta mer av resan eftersom du slipper oroa dig över att inte ha allt du behöver på plats.

Viktigt i necessären

Att ta med en necessär är av yttersta vikt för att försäkra dig om att du får med alla hygienartiklar, mediciner och hjälpmedel du kan behöva under resans gång. Du kan till och med packa ner flera necessärer fyllda med saker inom olika områden. Till exempel en för mediciner, en för första hjälpen-saker, en för duschprylar och en för hudvård, hårvård och munhygien. När det kommer till hårvård finns allt du behöver hos Maria Nila som har ett stort sortiment med allt från schampo och balsam till vax och olika oljor. Deras produkter är dessutom veganska och cruelty-free så du kan känna dig trygg i framställningen av dina produkter. Sånt som alla absolut bör ta med i necessären är smärtstillande, hudvård för att undvika torr hud, nässpray, tandborste och tandkräm, magsjuketabletter, vätskeersättning, olika plåster, allergimedicin, ett första hjälpen kit, våtservetter, handdesinfektion, pincett och tandpetare eller tandtråd.

Annat viktigt

Det allra viktigaste som du behöver ta med är pass, legitimation, biljetter, bankkort och telefon. Helst ska dessa vara placerade i ditt handbagage så att du enkelt har tillgång till dem och för att minska risken att de kommer bort. Andra saker som är bra att ha i handbagaget är en powerbank, en laddare, ett par extrastrumpor om det blir kallt, plånbok, en bok eller läsplatta, läppbalsam, handdesinfektion och handkräm eller body lotion. Dock är det viktigt att du i förväg kollar upp vilka regler för handbagage som finns på det flygbolag eller annat transportbolag som du väljer att resa med. Ofta finns regler kring storlek och hur mycket vätska du får ta med dig. Det mesta handlar om säkerhetsåtgärder och en del om vad som är rimligt för utrymmet du ska resa i. Men du hittar ofta all information du behöver på ditt resebolags hemsida. Andra saker du generellt borde packa ner är minst två par skor som du kan variera dig mellan och tillräckligt med kläder för att du ska klara dig under resan. Tänk på att du kan tvätta under resans gång om du ska vara borta länge så att du inte packar för mycket vilket gör att bagaget blir för tungt. För att se till att du inte glömmer något viktigt är det bra att vara väl förberedd inför din resa. Var ute i god tid när det gäller packningen och skriv listor på vad du kommer behöva under resans gång. Kom ihåg att de flesta elektroniska saker behöver en sladd eller laddare för att fungera under längre perioder så ta med en speciell liten väska för all elektronik så att du vet var du har det. Försök packa smart rent generellt så att det blir lättare att hitta saker i din väska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.