Välj rätt resväska inför resan

När du ska ut och resa finns det så otroligt många alternativ när det kommer till just resväskor. Det finns stora och små, hårda och mjuka, med hjul, som ska bäras på ryggen och sådana som ska bäras över ena axeln. Vilken väska du ska välja beror på hur mycket du behöver packa och vad du har för personliga preferenser.

Så väljer du rätt

Just resväskor finns i så väldigt många olika utföranden, i olika material, färger och storlekar. För att välja rätt måste du tänka smart. Tänk inte enbart på var din nästa resa ska gå utan tänk långsiktigt på vilken sorts resor du ofta åker på och hur mycket du vanligtvis packar. En resväska håller ju ofta några år om du inte överanvänder den eller behandlar den vårdslöst. Därför är det viktigt att du tänker långsiktigt. Dessutom är det ju bra att ha flera olika resväskor i olika storlekar och material så att du kan välja vilken väska du ska använda beroende på var du ska åka och hur mycket packning du vill ha med. Ibland räcker det ju med en kabinväska om du inte ska vara borta så länge och inte behöver ta med så mycket packning. Resan blir ju smidigare och snabbare om du slipper stå och vänta vid väskbandet utan kan fortsätta ut genom flygplatsen direkt. Dock måste du hålla koll på vilka regler som gäller angående storlek och mått på kabinväskan du vill ha med ombord på planet, vilket ofta varierar mellan olika flygbolag.

Olika sorters väskor

Olika sorters väskor är bra vid olika tillfällen beroende på vilken sorts resa du ska åka iväg på. Till exempel finns den allra vanligaste, vilket är rullväskan. De kommer både som hårda och som mjuka. För att välja rätt väska får du väga fördelar och nackdelar mot varandra. En hård väska är bra eftersom det skyddar dina tillhörigheter medan en mjuk väska ofta kan packas lite mer eftersom den är mer töjbar. De hårda är ofta lite dyrare samtidigt som de mjuka lättare går sönder kring sömmarna. Sedan finns även ryggsäckar som är bra att ha om du ska backpacka eller kommer behöva gå genom svår terräng där du inte med enkelhet kan dra en rullväska. En ryggsäck är optimal för olika sorters vandringar där du vill ha din resväska med dig hela tiden, eller i alla fall så ofta det bara går. Sedan finns även axelremsväskor som du enkelt kan kasta upp på axeln, dessa är ofta sportbagar som du använder när du ska träna och behöver ha med olika saker för träningen, men som även fungerar bra som resväska när du inte behöver packa så mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.